AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Gonca Gül Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Gonca Gül Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
Sosu için;
1 şişe soda
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz

Kıymalı Gonca Gül Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymalı harcı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Tavaya az sıvı yağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
Ardından kıymayı ek edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.
En son baharatlarını ve isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Böreğin sosu için verilen gereçleri tel çırpıcıyla karıştırıp hazırlıyoruz.
Yufkaları evvel ortadan ikiye daha sonra tekrar ordan bölüp üçgen formuna getiriyoruz.
Bir parçayı alıp tam ortasından büzer üzere kıvırıp sostan sürüyoruz.
Yufkayı tekrar büzer üzere sarıp ortasında oluşan çukura soğuyan iç harçtan bir tatlı kaşığı dolusu koyup kenarlarını üzerine yanlışsız kapatarak sarıyoruz.
Son olarak böreği aksi çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Bütün yufkalar bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
Kalan sosu böreklerin üzerine sürüp en son da yumurta sarısı sürerek evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
Böreklerin üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Gonca Gül Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst