AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Gömme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Gömme Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için ;
Tereyağı
1 su bardağı zeytin yağı
6 adet soğan
500 gram orta yağlı kıyma
Hamuru için;
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
3 kaşık yoğurt
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Un ölçüsü ben hamurun yumuşaklığına nazaran ayarlıyorum
Üzeri için;
1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Gömme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcımızı hazırlayacağız birinci yağlarımızı ve soğanımızı ekliyoruz yeterlice pembeleşene kadar kavuruyoruz sonra pembeleşince etimizi bırakıyoruz.
Karabiber ve pulbiberi ekliyoruz ,tuz ekleyince biraz karıştırıp altını kapatıyoruz.
Hamur materyali ile hamuru yoğuruyoruz.
Hamuru bekletmeden tezgahın üzerinde 18 beze yapıyoruz.
Hamurumuzu tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz ve her kata hazırladığımız iç harcını ekliyoruz hamurumuz bitene kadar bu süreci uyguluyoruz.
Kare dilim keserek sıvı yağını gezdiriyoruz fırında 180 derecede kızartıyoruz afiyet olsun.
Kıymalı Gömme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst