AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Fırın Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paket fırın makarna
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz, pulbiber
1 çay kaşığı boy otu (çok güzel tat veriyor aktarlarda bulabilirsiniz kıymalı etli yemeklerde çorbalar da herşeye çok yakışıyor)
Beşamel için;
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için;
Kaşar

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu kaynatıp makarnamızı pişmeye alıyoruz.
Sıvıyağ da küp doğranmış soğanınımızı biraz kavurup kıymamızı ilave edip beraber kavuruyoruz.
Salça ve baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatalım.
Tereyağını eritip unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Rengi hafif dönünce azar azar sütümüzü ilave edip koyu kıvam alana kadar pişirelim.
Tuz ve karabiberini katıp altını kapatalım.
Ben genelde makarnayı süzdükten sonra kıyma harcımızı ve beşamel sosu ile hep birlikte karıştırıp fırın kabıma koyuyorum ve üzerine de kaşar rendesi ile 180 derecede kızarana kadar pişiriyorum.
Diğer seçenek ise beşamel sosu ile sadece makarnayı karıştırıp fırın kabıma alıyorum.
Üzerine kıyma sosu ve kaşar rendesi hangisi kolayınıza gelirse afiyet olsun.
Kıymalı Fırın Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst