AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet patates
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon ve pulbiber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase sarımsaklı yoğurt
Patatesleri kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
Maydanoz

Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.
İçine kıymayı ince ince doğranmış biberi ve salçayı ek ediyoruz.
Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
Kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kavrulan kıymamızdan yoğurdun üzerine ek ediyoruz.
En üstüne maydanoz ekleyip sıcak servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. .
Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst