SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
15 adet baklavalık yufka
İç harç;
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
Yarım tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,pulbiber
Ara sosu;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yumurta akı bir adet
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz kıymayı tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Üzerine ince kıyılmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra biber ekleyip karıştırıp üzerine salça ve domatesi tuzu, baharatını ve maydanozunu atıp ağzını, kapatıp pişiriyoruz.
Pişince soğuması için kenara alıyoruz soğuk olması, gerekiyor sıcak olursa yufkalar delinir.
Yufkaların en kısmı önümüze gelecek şekilde seriyoruz ara sosu hafif sürüp ikinci katı koyuyoruz daha sonra 3 katı koyup soğumuş olan kıymalı harcı ekliyoruz ve sarıyoruz.
Diğer yufkalarıda aynı işlemi yapıp yağlanmış büyük yuvarlak borcama diziyoruz.
Yerleştirmeye ortadan sararak, başlayıp kenara doğru yerleştiriyoruz.
Kalan sosa bir adet yumurta sarısı ekleyip karıştırıp böreğe sürüyoruz susamla süslüyoruz.
Daha sonra 30 dk kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. (aceleniz varsa hemen fırına da atabilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
15 adet baklavalık yufka
İç harç;
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
Yarım tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,pulbiber
Ara sosu;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yumurta akı bir adet
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz kıymayı tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Üzerine ince kıyılmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra biber ekleyip karıştırıp üzerine salça ve domatesi tuzu, baharatını ve maydanozunu atıp ağzını, kapatıp pişiriyoruz.
Pişince soğuması için kenara alıyoruz soğuk olması, gerekiyor sıcak olursa yufkalar delinir.
Yufkaların en kısmı önümüze gelecek şekilde seriyoruz ara sosu hafif sürüp ikinci katı koyuyoruz daha sonra 3 katı koyup soğumuş olan kıymalı harcı ekliyoruz ve sarıyoruz.
Diğer yufkalarıda aynı işlemi yapıp yağlanmış büyük yuvarlak borcama diziyoruz.
Yerleştirmeye ortadan sararak, başlayıp kenara doğru yerleştiriyoruz.
Kalan sosa bir adet yumurta sarısı ekleyip karıştırıp böreğe sürüyoruz susamla süslüyoruz.
Daha sonra 30 dk kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. (aceleniz varsa hemen fırına da atabilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Kıymalı Çıtır Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı