AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler
1 poşet hazır yufka 5 li olacak
1 şişe maden suyu
450 gram kıyma
4 orta uzunluk soğan
Tuz ,pul biber ,maydanoz
1 avuç kaşar peyniri
Üzeri için
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvıya
Susam

Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harcımız için kıymayı biraz kavurup 4 tane soğanı ince doğrayıp ekliyoruz uygunca piştikten sonra tuzu pul biberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Öncelikle tepsimizi yağlıyoruz.
Maden suyumuzu yarısını kaseye döküp fırça yardımı ile birinci serdiğimiz kata sürüyoruz.
Sonra 2 katı da ekleyip tekrar maden suyunu fırça ile sürüyoruz.
Harçtan ekliyoruz 3 ve 4 (kaşar peyniri 4 kata kattım)
4 katları da maden suyunu sürüp harçtan kattıktan sonra son yufkamızı ekleyip üzerine hazırladığımız yoğurt ve yağı sürüp 200 derece fırına atıyoruz 40 dakikada pişti benim böreğim. Afiyet olsun
Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst