AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıymalı Biber Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
15 adet orta uzunluk dolmalık biber
2 orta uzunluk kuru soğan
200-300 gram kıyma
2 adet domates
1, 5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolmaların ağızını kapatmak için:
1 adet domates
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su

Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberlerin kapaklarını çıkartalım.
Yıkayıp suyunu süzelim.
İç harcını pişiriyorum ben siz çiğden de yapabilirsiniz.
Tencereye sıvı yağı alalım, biberlerimizi 2-3 dakika çevirerek kızartalım.
Kızaran biberlerimizi tencereden alalım.
Küçük küçük doğradığımız soğanları koyup kavuralım.
Üzerine kıyma ek edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edelim.
Kabuklarını soyulup, küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Salça, pulbiber, karabiber, tuz ek edip karıştıralım.
En son yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçimizi de ekleyip beklemeden alalım.
Biberlerimizi harcımızla doldurup ağızlarına domateslerden kapak yapıp tencereye dizelim.
Sosu için salça ve sıcak su ile çözdürelim.
Dolmaların üzerine gezdirerek dökelim.
Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ek edip pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Başka tariflerim için instagram sayfama buyrun.

Takip için.



@tugcetaypeker.

Tuğçe tay peker.
 
Geri
Üst