AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg bezelye taneleri (Yazdan koyduğum dondurucuya )
1 baş soğan
1 adet küçük uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yeterince zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
Yeterince sıcak su

Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytin yağı konur kavrulur, kıyma ek edip, kavrulur.
Küçük, küp biçiminde doğradığımız havuç, patates, bezelye ek edilir biraz daha kavrulur.
Salça ek edilir kavrulur üzerini geçecek kadar sıcak su katıp, tuzunuda ekleyip, orta harlı ateşte pişirilir.
Ben bezelyelerin boyutunda olsun istedim patatesi, havucuda küçük küp, küp doğradım. Servise hazır afiyet olsun.
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst