- Konu Yazar
- #1
Kıyma Soslu Mantı Tanımı İçin Malzemeler
İçi boş çorum mantısı
Kıyma
Kırmızı biber
Soğan
Yoğurt
Kıyma Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi boş olan minik mantılarımızı suda haşlıyoruz, başka bir tavada küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Üzerine kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Biberler ölünce kıymayı da ekleyip, kavuruyoruz. Tuz, pul biber, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ekliyoruz. Pişince kapatıyoruz.
Mantıyı bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, en son üzerine de kıymalı harcı döküyoruz. Afiyet şifalar olsun.
Kıyma Soslu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İçi boş çorum mantısı
Kıyma
Kırmızı biber
Soğan
Yoğurt
Kıyma Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi boş olan minik mantılarımızı suda haşlıyoruz, başka bir tavada küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Üzerine kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Biberler ölünce kıymayı da ekleyip, kavuruyoruz. Tuz, pul biber, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ekliyoruz. Pişince kapatıyoruz.
Mantıyı bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, en son üzerine de kıymalı harcı döküyoruz. Afiyet şifalar olsun.
Kıyma Soslu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı