- Konu Yazar
- #1
Kıyma hangi etten yapılır?
Yemeklik et almak istediğinizde; gerdan, sokum, tranç, nuar, kontrnuar, yumurta, incik ve kol kısımlarından alabilirsiniz. Kıyma çektireceğiniz zaman ise; gerdan, pençeta, kaburga, döş. kol ve kürek etlerinden çektirebilirsiniz.Kıyma ile pratik ne yapilir?
Kıymayla Sadece Köfte Yapılmayacağının Kanıtı 52 Farklı Yemek…- Köfteli Çorba Tarifi.
- Patates Oturtma Tarifi.
- Haşlama İçli Köfte Tarifi.
- Beşamel Soslu Köfte Tarifi.
- Kayseri Yağlaması Tarifi.
- Etli Lahana Sarması Tarifi.
- Kıymalı Bulgurlu Börek Tarifi.
- Kıymalı Ekmek Kebabı Tarifi.
En güzel köfte hangi etten yapılır?
En güzel köfte hangi etten yapılır?En lezzetli köfteler dananın göğüs kısmına ait olan döş etinden hazırlanan kıyma ile yapılır. Döş etinin orta yağlı kısmının iki kere çektirilmesiyle ideal köftelik kıyma elde edilmiş olur. Köftelerin lezzetini belirleyen bir diğer etmen ise içine fazla ekmek koymamak ve baharatını iyi ayarlamaktır.
Kıymalık et nasıl olmalı?
Kıymalık et nasıl olmalı?Boyun eti kıymalık olarak da kullanılabilir. Kuzunun kol kısmı omuzdan bilek eklemine doğru, kol ve kol incik diye ikiye ayrılır. Buradan etin en lezzetli parçaları elde edilebilir. En üst parça olan kürek çevresi de gerdan gibi haşlama ve tas kebabı gibi tariflerde kullanılabilir.
Kıyma hangi hayvandan?
Kıyma: Göğüs etinin sırt kısmına yakın olan tarafından çıkan kıyma kısmen daha az yağlı yapıda ve arzu edilen tüm yemeklerde kullanıma uygundur. Döş sarmaya yakın olan ve göğüs kısmının alt tarafından elde edilecek kıyma orta yağlı yapısıyla köfte yapımına daha uygundur.Sadece kıyma ile ne yapılır?
Kıymalı Yemek Tarifleri: Lezzetli Videolu Denenmiş- #2 Pideli Köfte (Bursa Usulü)
- #3 Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Ve Eti (videolu)
- #4 Misket Köfteli Patates Yemeği.
- #5 Sunumu Ve Lezzeti İle Dikkat Çeken Patlıcan Kebabı (videolu)
- #6 Kadınbudu Köfte.
- #7 Patlıcanlı Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
- #8 Patates Çanağı
En iyi köftelik kıyma nasıl olmalı?
En iyi köftelik kıyma nasıl olmalı?Köftelik kıyma seçerken, ideal olan et dana etinin yağsız kısmından çekilmiş kıymadır. Kuzu eti tercih edildiğinde ise kuzunun döş kısmından yapılan kıymalar, köftelerde ayrı bir lezzet vermektedir. Köftelik kıymalar çok yağlı olmamalı ve kuyruk yağı kesinlikle kullanılmamalıdır.
Kurbanlık hayvanın neresinden ne yapılır?
Kurbanlık hayvanın neresinden ne yapılır?Kuzunun gerdan adı verilen boyun kısmını kemikli et olarak tüketmek işinizi kolaylaştıracaktır. Bu parçayı haşladıktan sonra etlerini ayıklayıp kullanabilirsiniz. Kemikli etleri düdüklü tencerede çeşitli sebzelerle pişirip enfes sonuçlar yaratabilirsiniz. Boyun eti kıymalık olarak da kullanılabilir.
Genellikle kıyması çekilir, kebap ve lahmacun harcında kullanılır. Yağsız kıyma ile karıştırıldığında çok lezzetli olur. Kuyruk: Eritilerek kuyruk yağı elde edilir.