Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
Beyaz peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp avuç içinde yuvarlak biçimde açarak iç dolgumuzu doldurup dilediğiniz biçimleri vererek kapatabilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz tıpkı tarife dereotu ekleyerek de dereotlu kıyır poğaçalar da elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
Beyaz peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp avuç içinde yuvarlak biçimde açarak iç dolgumuzu doldurup dilediğiniz biçimleri vererek kapatabilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz tıpkı tarife dereotu ekleyerek de dereotlu kıyır poğaçalar da elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı