Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine süreceğiz )
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 -4.5 su bardağı un
Süslemek için;
Susam ya da çörek otu
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına, tereyağı, sıvıyağ, yumurta akları, kabartma tozu, pudra şekeri, mahlep, tuz ekleyip hepsini yeterlice karıştıralım.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
İstediğiniz şekili verebilirsiniz. Ben ufak lokmalara ayırdım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarsan kadar pişirelim.
Deneyen herkese afiyet olsun
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine süreceğiz )
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 -4.5 su bardağı un
Süslemek için;
Susam ya da çörek otu
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına, tereyağı, sıvıyağ, yumurta akları, kabartma tozu, pudra şekeri, mahlep, tuz ekleyip hepsini yeterlice karıştıralım.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
İstediğiniz şekili verebilirsiniz. Ben ufak lokmalara ayırdım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarsan kadar pişirelim.
Deneyen herkese afiyet olsun
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı