AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Tuzlu Çubuk Kraker

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Tuzlu Çubuk Kraker Tanımı İçin Malzemeler

1 Tepsi İçin;
Yarım paket margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
Ortalama 4 su bardağı un alıyor
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

Kıyır Kıyır Tuzlu Çubuk Kraker Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin sıvı yağ ve başka tüm materyalleri yoğurma kabına alın uygunca karıştırın ve un ile kabartma tozunu ekleyin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
Daha sonra yarısını açacağınız tahta yada tezgah üzerine alın elinizle istediğiniz incelikte açıp, düzeltin, kesme aparatı yahut bıçakla ince ince dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun
Kıyır Kıyır Tuzlu Çubuk Kraker Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst