Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
100 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı kadar un denetimli kullanın yumuşacık kalması gerekiyor
İçi için
1 kalıp içim süzme peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem bu türlü minik minik ince açarsanız daha hoş olacaktır.
Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst