SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
100 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı kadar un denetimli kullanın yumuşacık kalması gerekiyor
İçi için
1 kalıp içim süzme peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem bu türlü minik minik ince açarsanız daha hoş olacaktır.
Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı kadar un denetimli kullanın yumuşacık kalması gerekiyor
İçi için
1 kalıp içim süzme peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem bu türlü minik minik ince açarsanız daha hoş olacaktır.
Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı