Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Reçelli Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Reçelli Tart Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 tatlı kasesi çilek marmelatı ya da reçeli

Kıyır Kıyır Reçelli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumuşak bir hamur hazırlıyoruz tereyağını katı olarak kullanıyoruz.
Sırasıyla tereyağ,yoğurt ,sıvı yağ, yumurta ,pudra şekerini ilave edip yoğuruyoruz.
Ununu kabartma tozu,vanilyayı ekleyip hamuru iyice yoğuruyoruz.
Hamurun dörte birini ayırıyoruz, ayırmış olduğumuz parçayı bir saat donduruca bekletiyoruz.
Tepsiyi katı yağla çok iyi yağlıyoruz ,kalıp olarak 28-30 cm arasında tart kalıbı vb tepsiler kullanabiliriz .
Hamuru tepsinin alt tabanına ister tepsi içinde elinizle açarak isterseniz merdaneyle açıp tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Reçel olarak her çeşit reçel ve marmelatı kullanabiliriz.
Ben çilek reçeli kullandım çok az reçeli blenderle ezdim hamurun üzerine reçeli yayıyoruz ,kalan parça hamuru rendeleyip üzerine serpiştiriyoruz.
170 derece 20-30 dakika arası pişiyoruz kontrollu. Afiyetle.
Not ;tepsiden dilimleyerek tüketebilirsiniz tepsi dışında sunum tabağına alıp sunacaksanız çıkarmadan tartın iyice soğumasını bekleyip çıkarmanızı öneririm.

Kıyır Kıyır Reçelli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst