Kıyır Kıyır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 mg (Yarım paket) sana yağ (Oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
9-10 kısım maydanoz (İnce kıyılmış ) yahut dere otu (İnce kıyılmış)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam (Tercihe bağlı)
İçerisine;
Kaşar peynir (İsteğe bağlı )

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyaller derin bir kap içerisinde karıştırılır ve yavaş yavaş un eklemesi yapılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Mandalina büyüklüğünde yuvarlak biçimler verilir dilerseniz içine kaşar peyniri koyup o denli biçim verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize hal verdiğimiz poğaçaları dizip, üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim (Dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ikizlerin_mutfagi25
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst