Kıyır Kıyır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı silme tuz
Un
Üzerine;
Yumurta sarısı ve çörek otu
İç harç;
Rendelenmiş kaşar peynir

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
125 gram tereyağ oda sıcaklığında bekletildikten sonra bir kaba alınır.
İçerisine un hariç bütün gereçler eklenir ve un denetimli bir halde eklenerek hamur yumuşak bir kıvamda yoğurulur .
5 dakika dinlendirilen hamur iç harcı eklenerek hal verilir ve kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı ve isteğe nazaran çörek otu eklenir .
180 derecede pişirilir.
Kıyır ve içi akışkan bir poğaça şimdiden afiyet olsun ….

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst