Kıyır Kıyır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta (1 tane yumurtanın sarısı üzerine)
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
Kaşar peyniri yada lor peyniri
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerin oda ılıklığında olmasına dikkat edelim. Bir kaba yumurta,tereyağı ve sıvı yağ koyup karıştıralım.
Daha sonra sirke ve yoğurdu ilave edelim bunları da karıştırıp şeker ve tuzu ilave edip eritelim.
Hazırlamış olduğumuz karışıma un, kabartma tozu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte yada ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına peyniri koyup kapatalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine biraz sıvı yağ ile açtığımız yumurta sarısını sürelim ve susam ve çörekotu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (ortalama benim fırınımda 25 dk pişti). Şimdiden yapacaklara afiyet olsun
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst