Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Oda sıcaklığında bekletilmiş yarım paket (125 gr) hamurişi sana yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (yemek sodası)
1 çay kaşığı tuz
Lor peyniri tercihe göre değişebilir
Susam
Aldığı kadar un (Hamur ele yapışmayan yumuşak kıvamda olacak şekilde)

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış sana yağımızı yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine yoğurt ve yumurtalarımızı ekliyoruz (1 tanesinin sarısını ayırmayı unutmayalım).
Karbonat kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek bu malzemeleri elimizle karıştırıyoruz
Sonrasında unumuzu azar azar eklemeye başlıyoruz ki hamurun kıvamını kontrol edebilelim
Hamur ele yapışmayan yumuşak kıvama geldiğinde hamurumuz hazır demektir
Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde elimize alıp avucumuzda bastırarak yayıyoruz.
Oluşan yuvarlağın yarısına peynirimizi koyup diğer yarısını üstüne kapatıyoruz poğaçalarımız yarım ay şeklinde olacak ve mis gibi kabaracak
Hazırladığımız poğaçaların üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz ve doğru fırına.
Fırında 180 derecede 25dk -kızarana kadar- pişiriyoruz ve afiyetle yiyebilirizz Not: peynir seçimi zevke göre değiştirilebilir fakat kaşar ve tulum gibi peynirler sıcak tüketirsek çok lezzetli olurken soğuk tüketirsek sertleşmiş oluyor️.
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst