Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 kabartma tozu
Un
İç harcı;
Peynir
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bütün gereçleri kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz. Akabinde kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz, hamur yumuşak olmalıdır.
Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayalım akabinde yavaşça bastırıp yuvarlak bir halde açalım.
Peynirli iç harcımızdan koyup uçlarını birleştirelim.
Birleştirdiğimiz yeri altta kalacak biçimde fırın tepsisine yerleştirelim.
Bu biçimde hazırlanmış poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp çatalla form verdikten sonra evvelce 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst