Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Parıltılı Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıyır Kıyır Parıltılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
3 yemek kaşığı şeker
Hazır çikolata sosu
Fındık

Kıyır Kıyır Parıltılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bütün gereçleri bir hoş harmanlıyoruz ondan sonra denetimli olarak unumuzu ekliyoruz ve biraz daha yoğuruyoruz .
Hamur kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde kesimler alıp 3 yemek kaşığı şekerimizi bir tabağa alıp ona buluyoruz.
Fırın tepsimize alıyoruz ve ortasına parmak ile yuvarlak delik açıyoruz.
180 derecede fırına veriyoruz.
Piştikten sonra soğumaya yakın delik açtığımız kısımlara hazır olan çikolata sosunu sıkıyoruz ,isteyen nutelleda sürebilir .
Son olarak fındıklarımızı tek tek ekliyoruz ve olağanüstü kurabiyemiz hazır deneyenlere afiyet olsun
Kıyır Kıyır Parıltılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst