Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler
125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı yoğurt
1.5 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
İçi için;
Fındık ve ceviz (iri çekilmiş)

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şeker ve suyumuzu tenceremize alıyoruz .
Bir kaç damla limon sıkın 15 dk kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yoğurma kabınıza 125 gr margarini yahut tereyağını,1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı yoğurt,2 yemek kaşığı irmik,1. 5 çay kaşığı karbonat ve unumuzu yavaş yavaş alarak yoğuralım.
Kıvama gelen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp rende yada benim yaptığım süzgeç üzerinde hal vererek açalım ,iri çekilmiş ceviz ve fındığımızı ortasına koyup iki kenarını ortada birleştirerek kapatalım ve fırın tepsisine dizelim .
180 derece fırında 25 dk pişirelim.
Pişen fırından alınan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Şerbetini çektikten sonra birkaç saat dinlendirelim dileğiniz formda servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun .
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst