Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
200 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (ben tereyağı kullandım )
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instınt maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
5,5 su bardağı un (herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olun)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İçi için;
Beyaz peynir
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir kaba ılık sıvıları alalım, şekeri ekleyip karıştıralım.
10 dakika aktifleşsin diye bekletelim.
Tereyağı, yumurta, tuz kalan gereçlerimizi ekleyip karıştırmaya başlayalım ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim .
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
40 dakika üstü kapalı ılık ortamda mayalandırdım.
İç materyalini hazırlayalım.
Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte koparıp elimizde yuvarlayıp ortasına açıp peynir ekleyelim .
Kapatıp tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
10 dakika tepsi mayası için üstü kapalı bekletelim.
Yumurta sarısı sürüp poğaçaların üzerine çatalla çizik atıp ısınmış 200 derecelik alt üst ayarda üstü kızarana dek pişirelim servise hazır.
Tereyağı kokusu konutun her tarafını sarıyor denemenizi tavsiye ederim servise hazır
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (ben tereyağı kullandım )
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instınt maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
5,5 su bardağı un (herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olun)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
İçi için;
Beyaz peynir
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir kaba ılık sıvıları alalım, şekeri ekleyip karıştıralım.
10 dakika aktifleşsin diye bekletelim.
Tereyağı, yumurta, tuz kalan gereçlerimizi ekleyip karıştırmaya başlayalım ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim .
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
40 dakika üstü kapalı ılık ortamda mayalandırdım.
İç materyalini hazırlayalım.
Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte koparıp elimizde yuvarlayıp ortasına açıp peynir ekleyelim .
Kapatıp tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
10 dakika tepsi mayası için üstü kapalı bekletelim.
Yumurta sarısı sürüp poğaçaların üzerine çatalla çizik atıp ısınmış 200 derecelik alt üst ayarda üstü kızarana dek pişirelim servise hazır.
Tereyağı kokusu konutun her tarafını sarıyor denemenizi tavsiye ederim servise hazır
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı