- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gr tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un(kıvamına nazaran değişebilir)
İç harcı için;
4 adet büyük elma
1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) su bardağı ceviz yada fındık
1 su bardağı yakın toz şeker
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında beklemiş margarin, sıvı yağ ,yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Vanilya ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan bir hamur olana kadar denetimli un ek edilir .
Sirke ve nişastası da eklenerek hamur elde edilir.
Bu hamur kıyır kıyır olacaktır biçim verilecek bir hamur değildir o yüzden bir kalıp yada limon sıkacağında hal verilir.
Harç için tavaya elmalar rendelenir ,toz şeker ilave edilir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur .
Diğer gereçler eklenir karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Sonrasında istediğimiz bir kalıpta ya da limon sıkacağının kalıbına streç sinema koyarak hamurdan alınır.
Ortası açılıp iç harcımız konur kapatılır.
Ters çevirerek tepsiye dizilir.
Tüm hamuru bu biçimde kalıplandırdıktan sonra evvelden ısıtılmış fırında 180°’de üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir .
Enfes bir tadı var herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gr tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı un(kıvamına nazaran değişebilir)
İç harcı için;
4 adet büyük elma
1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) su bardağı ceviz yada fındık
1 su bardağı yakın toz şeker
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısında beklemiş margarin, sıvı yağ ,yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Vanilya ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan bir hamur olana kadar denetimli un ek edilir .
Sirke ve nişastası da eklenerek hamur elde edilir.
Bu hamur kıyır kıyır olacaktır biçim verilecek bir hamur değildir o yüzden bir kalıp yada limon sıkacağında hal verilir.
Harç için tavaya elmalar rendelenir ,toz şeker ilave edilir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur .
Diğer gereçler eklenir karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
Sonrasında istediğimiz bir kalıpta ya da limon sıkacağının kalıbına streç sinema koyarak hamurdan alınır.
Ortası açılıp iç harcımız konur kapatılır.
Ters çevirerek tepsiye dizilir.
Tüm hamuru bu biçimde kalıplandırdıktan sonra evvelden ısıtılmış fırında 180°’de üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir .
Enfes bir tadı var herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı