- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3, 5 su bardağı un
İç materyali;
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Ceviz(isteğe bağlı)
Üzeri için;
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
İlk olarak iç materyali için elmaları soyup rendeliyoruz.
Rendelenen elmaları tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tarçın ve cevizi ekleyip biraz daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için tüm gereçleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Görseldeki üzere haller verip tepsimize alıyoruz.
170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekerimizi serpiyoruz. (bir kısmını pudra şekeri dökmeden buzluğa atıyorum çıkarınca tekrar birebir tazelikte kalıyor).
Afiyet olsun
250 gram margarin
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-3, 5 su bardağı un
İç materyali;
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Ceviz(isteğe bağlı)
Üzeri için;
Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
İlk olarak iç materyali için elmaları soyup rendeliyoruz.
Rendelenen elmaları tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Tarçın ve cevizi ekleyip biraz daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için tüm gereçleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Görseldeki üzere haller verip tepsimize alıyoruz.
170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekerimizi serpiyoruz. (bir kısmını pudra şekeri dökmeden buzluğa atıyorum çıkarınca tekrar birebir tazelikte kalıyor).
Afiyet olsun