SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
İç materyali için:
4 adet büyük elma
5 silme çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyin ,tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin, altını kapatın.
Yoğurma kabına tüm materyalleri alıp azar azar un ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alın, evvel rulo yapıp elle ezin ve oklava ile açıp inceltin.
Sonra bıçakla rulo yapacak halde kesin ve uzun kalan kısma elmalı harcı yerleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Bütün hamuru bitirdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
İç materyali için:
4 adet büyük elma
5 silme çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyin ,tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin, altını kapatın.
Yoğurma kabına tüm materyalleri alıp azar azar un ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alın, evvel rulo yapıp elle ezin ve oklava ile açıp inceltin.
Sonra bıçakla rulo yapacak halde kesin ve uzun kalan kısma elmalı harcı yerleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Bütün hamuru bitirdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı