- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
1paket vanilya
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı yoğurt
İçi İçin
3-4 elma rendesi
4 kaşık şeker
Tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle rendelenmiş elmayı ve şekeri bir tavaya alıp suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonrasında isteğe nazaran tarçın ekleyelim ve soğuması için bir kenara alalım.
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
Sonra azar azar unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru (1 saat) dinlendirelim.
Hamuru istediğimiz halde yapıp ortasına elmalı harç koyun ve 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Üstünü pudra şekeriyle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
250 gram tereyağı
1paket vanilya
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı yoğurt
İçi İçin
3-4 elma rendesi
4 kaşık şeker
Tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle rendelenmiş elmayı ve şekeri bir tavaya alıp suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonrasında isteğe nazaran tarçın ekleyelim ve soğuması için bir kenara alalım.
Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
Sonra azar azar unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru (1 saat) dinlendirelim.
Hamuru istediğimiz halde yapıp ortasına elmalı harç koyun ve 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Üstünü pudra şekeriyle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.