Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
6,5-7 su bardağı un
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
İç gereç;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Unu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül kopartalım ve elimizle hafif bastırarak açalım.
Genişlettiğimiz hamurun ortasına peynir koyalım ve kenarlarından bastırarak biçim verelim .
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Ardından poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüp susam serpelim.
Poğaçalarımızı evvelden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun….
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst