Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
150 gram yumuşak tereyağı
2 adet yumurta (1 inin sarısını ayırın)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı mısır unu
2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
Lor peyniri (Beyaz peynir yahut kaşar da koyabilirsiniz)
Üzerine
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörek otu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke ve yoğurdu derin bir kaba alarak uygunca karıştırın.
Üzerine unları, kabartma tozunu, tuzu ve dereotunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük modüller alarak elinizle yuvarlayıp açın.
İçine peynir koyup kenarlarından kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.
180 derecede 35 dk kadar pişirin.
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst