AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ veya margarin
2 tane yumurta 1 inin sarısı üzerine
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. 15dk kaynatın.
Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakalım.
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
Tereyağ oda ısısında olucak mutlaka. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince olmuş demektir.
Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.
Yağlı kağıt üzerinde bastırarak açalım ortasına ceviz koyalım ve yağlı kağıtla iki ucunu birleştirelim.
Hamur okadar güzel ki buyüzden ceviz koyunca hamur parçalanıyor. Buyüzden yağlı kağıt ile yapıyoruz.
Daha sora bezeyi ters çevirip tepsiye koyun hepsini bu şekil yapın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
Önceden ısınmış 180derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini tepsiyle örtün. 2saat dinlensin. Afiyetler olsun.
Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst