SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı içine beyazı dışına
Yarım su bardağı ceviz yahut fındık
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağından bir parmak eksik un (herkeste birebir gitmeyebilir denetimli olun)
Üzeri için;
Yumurta akı
Hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağsız bir tavafa hindistan cevizini rengi dönene kadar kavurup soğumaya bırakalım.
Genişçe bir kabın içine un hariç bütün gereçlerimizi, yumurtanın sarısı ,soğuyan hindistan cevizini de ekleyip karıştıralım .
Unuda yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu toplayalım .
2 pişirme kağıdının ortasına hamurumuzu alalım ,oklavayla açalım ve bir çay bardağı yardımıyla şekilendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üstüne fırçayla yumurta akı sürüp hindistan cevizi serpiştirelim.
Önceden ısınmış 170 derecelik alt üst ayarda üstü hafif kızarınca fırından alalım servise hazır.
Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı içine beyazı dışına
Yarım su bardağı ceviz yahut fındık
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
2 su bardağından bir parmak eksik un (herkeste birebir gitmeyebilir denetimli olun)
Üzeri için;
Yumurta akı
Hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yağsız bir tavafa hindistan cevizini rengi dönene kadar kavurup soğumaya bırakalım.
Genişçe bir kabın içine un hariç bütün gereçlerimizi, yumurtanın sarısı ,soğuyan hindistan cevizini de ekleyip karıştıralım .
Unuda yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu toplayalım .
2 pişirme kağıdının ortasına hamurumuzu alalım ,oklavayla açalım ve bir çay bardağı yardımıyla şekilendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üstüne fırçayla yumurta akı sürüp hindistan cevizi serpiştirelim.
Önceden ısınmış 170 derecelik alt üst ayarda üstü hafif kızarınca fırından alalım servise hazır.
Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı