SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarısı üzerine ,akı hamurun içine )
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
5-5.5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuz için gerekli tüm gereçleri yoğurma kabına alalım.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yarım santim kalınlığında tezgah üzerinde merdaneyle açalım.
İstenilen kalıplarla hal verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( sarısı üzerine ,akı hamurun içine )
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
5-5.5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuz için gerekli tüm gereçleri yoğurma kabına alalım.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Yarım santim kalınlığında tezgah üzerinde merdaneyle açalım.
İstenilen kalıplarla hal verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı