AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıyamet Ne Zaman Kopacak

SoruCevap

Yeni Üye
Kıyamet Ne Zaman Kopacak Kıyamet Saati

Son gunlerin buyuk merak konusu olan Kıyametin tarihi bilinebilir mi

Kıyamet Saati

Kıyamet, filan tarihte kopacaktır demek haddime olmadığı halde, burada size tarih tahmin etme curetinde bulunacağım Elbette kimse yarın başına ne geleceğinden emin olamaz

Allah şoyle uyarır Sana kıyametin ne zaman gelip catacağını soruyorlar De ki: Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır Onun zamanını Ondan başkası acıklayamaz

O goklere de, yere de ağır gelmiştir O size ansızın gelecektir

Kıyametin zamanı hakkındaki bilgi, ancak Allahın katındadır

Hic kimse yarın ne kazanacağını bilemez

Kıyamet yaklaştıkca yaklaşmıştır

Guluyorsunuz da ağlamıyorsunuz Habersiz oyalanıyorsunuz

Kur'anı Kerim bize Kıyamet yakındır (Kamer, 541) diyor

Kuranı Kerimin nuzulunden bu yana 1400 sene gectiğine gore, kıyamete daha bir yaklaşmışızdır demektir İnsanlığın ve hayatın ve dunyanın tarihi konusunda muazzam yanılgılar vardır

Kainat Kitabının bir acıklaması olan Kuran ve Kuranın sozcusu olan Peygamberimiz (asv) bu konudaki beyanlarına bakalım evvela Hz Peygamber, Ben insanlığın ikindi vaktinde geldim buyuruyor Diğer bir hadisinde ise Benim ummetimin omru 1500 seneyi pek gecmeyecek buyurmuş Gunun dortte ya da beşte biri olan ikindiden akşama kadar ki vakti 1500 yıl kabul ettiğimizde, insanlığın omrunun 7500 yılı gecmeyeceğini soyleyebiliriz

Diğer bir meşhur hadis rivayetinde ise; Adem'den kıyamete kadar insanlığın omru 7000 senedir ifadesi yer alır Gorulduğu gibi bu uc hadis birbirini teyit etmekte ve tamamlamaktadır

Alıntıdır

Geri