Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

kitre bebek proje örneği

SoruCevap

Yeni Üye
kitre bebek proje örneği

Kitre ebek sanatında iki cins teknik kullanılır Birincisinde başa kumaş gerilir, yüz hatları dikiş atılarak belirlenir ve iğne ile kasıt kazandırılır, ikinci teknikte ise, tel ve kağıt üzerine sarılan başın üstüne pamuk katları kitre ile yapıştırılarak işlenir Bir heykeltıraş titizliği ile çalışılır Pamuk kuruduktan sonra boyama işlemine geçilir El ve üçgenin taban olmayan kenarı için ince tel üstüne parmaklar ayrı ayrı kitre ve pamukla sarılır sonra parmaklar bir araya getirilerek iplikle bağlanır Pamukla etlendirilip, parmaklara hareket verilir

Kuruduktan sonra boyanır Ayaklara bacak için kalın tel, kollara ise daha ince tel kullanılır Bu eklenen tellerin üzerine yumuşak pelür kağıdı sarılır Kollar, bacaklar ve baş hazırlandıktan sonra, hepsi bağlanarak birleştirilir Bu operasyon yapılırken insan vücudundaki 17 oranına uyarı edilir Beden kağıtla beslenip etlendirilir Kuruduktan daha sonra boyanır Son safha olan kostüm hazırlanmadan önce, hangi yörenin kıyafeti giydirilecekse o kostüm hakkında araştırmak lazımdır Kostüm dikilirken antik kumaşlar kullanılıp, otantik nakışlarla zenginleştirilir *

Geri