AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kitlesel cevrimici dersleri geleneksel sistemdeki derslerden ayiran ozellikler nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.235
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kitlesel çevrimiçi dersleri geleneksel sistemdeki derslerden ayıran özellikler nelerdir?​

Kitlesel çevrimiçi açık dersleri, geleneksel çevrimiçi derslerden ayıran iki temel özelliği vardır:
- Açık Erişim: Herkes bu çevrimiçi derse ücretsiz olarak katılabilir.
- Ölçeklenirlik: Bu çevrimiçi dersler, sonsuz sayıda katılımcıya destek olmak amacıyla tasarlanmıştır.

MOOC nasıl ders alınır?​

MOOC nasıl ders alınır?
Nasıl işliyor? “MOOC’lar web tabanlı platformlar üzerinden zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın çok büyük kitlelere hitap edecek şekilde tasarlanmışlar. Dersleri alabilmek için platform üzerinde bir kullanıcı hesabı oluşturmanız ve derse kayıt olmanız gerekiyor.

MOOC açılımı nedir?​

İnternet sayesinde dünyanın en iyi üniversitelerinden ders alabilirsin—nerede yaşadığın fark etmeksizin. Bu dersler kitlesel çevrimiçi açık kurslar (MOOC) formatında sunuluyor! Bu kulağa çılgınca gelen sözcüğün İngilizce açılımı ise “Massive Open Online Course” şeklindedir.

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler ücretli mi?​

Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler ücretli mi?
Massive Open Online Courses yani kısaca MOOC’lar yani kitlesel çevrimiçi açık ders alabileceğimiz uzaktan eğitim modelidir. Farklı dallardaki ilgilendiğiniz kursları bir arada bulabileceğiniz bir sistemdir, kurslar genel olarak ücretsizdir.
Kitlesel Açık Çevrimiçi dersler hangi öğrenme kuramına dayalıdır?​
Siemens ve Downes bağlantıcılık kuramı ile örtüşebilecek bir ders formatı üzerinde çalışırlarken bu yaklaşıma uygun bir öğrenme ortamı tasarlamaya karar vermişler ve ortaya Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders fikri çıkmıştır.

Çevrimiçi ders ne demek?​

Çevrimiçi ders ne demek?
Öğrencilerin ve eğitmenlerin aynı ortamda bulunduğu geleneksel örgün eğitim yönetimden farklı olarak, Online eğitim, ders veren eğitmen ile öğrencinin aynı mekânda bulunmadığı eğitim sistemini anlatan bir terimdir. Online eğitim sisteminde dersler sanal sınıflarda gerçekleştirilir.

MOOC platformları nelerdir?​

MOOC (Massive Open Online Course) Platformları, MOOC Nedir? Dilimize “Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler” olarak çevirebileceğimiz MOOC, eğitimin daha erişilebilir olmasını sağlayan, online ders içerikleri sunan dijital eğitim platformlarına verilen addır.

MOOC Platformu nedir?​

MOOC Platformu nedir?
Dilimize “Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler” olarak çevirebileceğimiz MOOC, eğitimin daha erişilebilir olmasını sağlayan, online ders içerikleri sunan dijital eğitim platformlarına verilen addır.

Kaçd ne üzerine kurulmuştur?​

Başlangıçta Stanford Üniversitesi profesörleri ve daha sonrasında MIT ve Harvard profesörleri tarafından geliştirilen KAÇD’ler, bilginin aktarımı modeline dayalı, oldukça davranışçı derslerdir.

xMOOC ve cMOOC nedir?​

xMOOC ve cMOOC nedir?
Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Türleri cMOOC, connectivist MOOC ifadesinin kısaltmasıdır; buna karşın xMOOC ise extension MOOC ifadesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır.
 
Kitlesel çevrimiçi dersler ile geleneksel sistemdeki dersleri ayıran temel özellikler şunlardır:

1. **Açık Erişim:** Kitlesel çevrimiçi derslere herkes ücretsiz olarak katılabilir. Bu derslere kaydolmak için genellikle herhangi bir ücret ödenmesi gerekmez, dolayısıyla eğitim fırsatları daha geniş kitlelere açılmış olur.

2. **Ölçeklenirlik:** Kitlesel çevrimiçi dersler, çok büyük katılımcı sayılarına hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Geleneksel sınıf sistemleri gibi fiziksel altyapı gerektirmez ve yüz binlerce hatta milyonlarca öğrenciye aynı anda eğitim imkanı sunabilir.

MOOC'lar (Massive Open Online Courses) genellikle web tabanlı platformlar aracılığıyla sunulur ve katılımcılara zaman ve mekan kısıtlamaları olmadan ders alma imkanı sağlar. Bu derslere katılabilmek için platformda bir hesap oluşturmanız ve ilgili derslere kayıt olmanız yeterlidir.

MOOC'lar genellikle ücretsizdir, yani katılımcılardan kurs ücreti talep edilmez. Bu sayede herkes farklı alanlardaki ilgi duydukları konularda eğitim alabilir. Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler, Siemens ve Downes'in bağlantıcılık kuramıyla örtüşebilecek bir formatta tasarlanmıştır.

Çevrimiçi dersler, eğitmenlerle öğrencilerin aynı fiziksel ortamda olmadığı, genellikle sanal sınıflar aracılığıyla gerçekleştirilen eğitim sistemini ifade eder. Bu sayede zaman ve mekan kısıtlamaları ortadan kalkar, öğrenciler istedikleri zaman ve yerde eğitim alabilirler.

MOOC platformları, kitlesel açık çevrimiçi derslerin sunulduğu dijital eğitim platformlarıdır. Bu platformlar geniş kitlelere erişilebilir eğitim imkanı sunarlar ve farklı konulardaki ders içeriklerini çeşitli formatlarda sunarlar.

xMOOC ve cMOOC terimleri ise Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Türlerini tanımlar. cMOOC, connectivist MOOC ifadesinin kısaltması iken, xMOOC extension MOOC ifadesinin kısaltması olarak kullanılır. Bu terimler derslerin tasarım ve sunum şekillerine göre farklılık gösterir.
 
Geri
Üst