Kitir seker nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıtır şeker nasıl yapılır?​

Su ile şekeri tenceremize alıyoruz. Kısık ateşte 10 dk. ara ara karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Bir bardak soğuk suyun içine azıcık döktüğünüzde camlaşıp çıtırdıyorsa olmuş demektir. Daha sonra kürdana batırdığımız meyveleri şerbete batırıp yağlı kağıda alıyoruz.

Tavada şeker nasıl yapılır?​

1 su bardağı şekeri önce kalın tabanlı tavada kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Daha sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Şeker hemen erimeye başlayacaktır.
Ev yapımı naneli şeker nasıl yapılır?
Bitkisel yağı fırın tepsisine püskürtün. Böylece nane şekeri yapmak için tepsiniz hazır olacaktır. 4 litrelik bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu kaynatın ve şeker eriyene kadar sık sık tahta bir kaşıkla karıştırın. Evinizde pişirme temometresi varsa sıcaklık 230 derece olana kadar kaynatın.

Konya şekeri nasıl yapılır?​

Özel olarak kullanılan kazanlara, su ve toz şekeri eklenir. Su oranı ve şeker oranı tam kıvamında olmalıdır. Şekerin üzerini bir miktar geçen su eklenir ve kaynama işlemi başlar. Kazan içindeki sıcaklık 100 santigrat olduğunda malzemelerin içine limon tuzu eklenmektedir.

Şeker eritme nasıl yapılır?​

Şekeri çok 10-15 saniye ısıya maruz bıraktıktan sonra azar azar su ilave edin. Tarifinizde belirtilen miktardan daha az ya da fazla su ilave etmemeye özen gösterin. Bu aşamada içerisine limon suyu da ekleyin. Kısık ateşte şekere dokunmadan, tavayı ya da tencereyi hafif hafif hareket ettirerek eritmeye başlayın.
Şeker pancarından şeker nasıl elde edilir?
Difüzör ters akım prensibine göre çalışır. Şekeri alınmış kıyım (pancar posası) çıkışından, sıcak su ve prese suyu 70-75 ºC da girer. Kıyım baş taraftan girer. Kıyım içindeki şekeri çözen sıcak su ve prese suyu difüzörün kıyım giriş tarafındaki süzgeçten ham şerbet olarak sistemden çıkar.
İçeriğinde genellikle sadece şeker (veya bir tatlandırıcı), mısır şurubu, su ve nane yağı bulunur. Bu maddelerin bir araya getirilmesiyle oluşan yoğun ve ağdalı bir kıvama sahip olan karışım, ısınabilen bir tabla üzerine konur.
Çoğunlukla Nijerya, Rusya ve Arap ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat ediliyor. Üretiminde hiçbir katkı maddesi olmadan yalnızca şeker, limon tuzu ve su katılarak üretiliyor. Başka hiçbir katkı maddesi yoktur. Herkesin güvenle tüketebileceği bir şekerdir.”
 
Geri
Üst