AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kitir kitir patates kizartmasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıtır kıtır patates kızartması nasıl yapılır?​

Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Peki, çıtır patates kızartması nasıl olur?
Hatta çıtır çıtır olursa tadına doyamayız. Bugün sizler için patates kızartması ile ilgili aklınızda olan bazı önemli sorulara cevaplar verdik; Çıtır patates nasıl kızartılır?

Nelere dikkat etmelisiniz ki patatesleri kurula?​

Yıkanan veya su içerisinde bekletilen patatesleri kurula! Patatesleri yıkadıktan veya su içerisinde beklettikten sonra, mutlaka havlu kağıt ile üzerinde kalan suyu alın. Aksi halde patatesler yağın içerisine girer girmez güçlü bir şekilde sıçrayacak, hem de istediğiniz çıtırlığa kavuşamayacak. 7. Yağınız fokur fokur fokurdamalı!
Ne kadar kıtır çıtır patates tercih edilmelidir?
Patatesi kızartmak kolaydır. Fakat o altın sarısı rengi yakalayıp, kıtır kıtır olmasını sağlamak için birkaç püf noktasına ihtiyacınız var. 1. Patates seçimi! Çıtır çıtır patatesler için patates seçimi oldukça önemlidir. Taze, yeşermemiş, yumuşak olmayan patatesleri seçmeye özen göstermelisiniz. 2. Patatesler soğuk suya!

Nelere dikkat etmelisiniz ki patatesler sıçramayacak?​

Patatesleri yıkadıktan veya su içerisinde beklettikten sonra, mutlaka havlu kağıt ile üzerinde kalan suyu alın. Aksi halde patatesler yağın içerisine girer girmez güçlü bir şekilde sıçrayacak, hem de istediğiniz çıtırlığa kavuşamayacak. 7. Yağınız fokur fokur fokurdamalı! Yağınızı tencereye aktardıktan sonra mutlaka ısısının yükselmesini bekleyin.

Patates kızartması nasıl yapışmaz?
Çıtır Çıtır Birbirine Yapışmayan Patates Kızartması Yapılışı Dilimlediğiniz patateslerin üzerine mısır unu ve tuz döküp karıştırarak güzelce harmanlayın. Sonra da patatesleri kızgın yağın içerisine atarak kızartmaya başlayın. Kızarana kadar patatesleri karıştırmayın. Rengi döndükten sonra karıştırabilirsiniz.

Patates kızartması neden parçalanır?​

– patatesleri ne kadar ince doğrarsanız o kadar çıtırlaşır. pateteslerin kesilme şekli ile değil içeriğindeki nişasta ile doğru orantılı durum. eğer patetesleri yeterince suda bekletir nişastasını atmasını sağlarsanız kızardığında çıtır olur, yok efendim yıkamadan yağa atarsanız haşlanmış gibi olur elbet.
Patates kızartması için ne kadar yağ konur?
Kızartma tenceresine yarım çay bardağı sıvı yağ konur. Sıvı yağın biraz kızması beklenir. Kızgın yağa patatesler atılır.

Ince dilim patates nasıl kesilir?​

Öncelikle soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye ayırın. 3. Yarım Ay Kesmek: Daha sonra elde ettiğiniz parçayı enine 1 cm lik dilimlere ayırın. 4. Halka kesmek: Soyduğunu patatesin tamamını enine 1 cm lik parçalara ayırın.
Patates pişerken neden dağılır?
Kimi zaman patateslerin bayat olması ve içlerindeki nişasta miktarının yeterli kadar olmaması nedeniyle de patatesleriniz parçalanır. Bu nedenle yeşillenmemiş tazecik patatesler kullanmaya özen gösterin. Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz.

Patates neden patlar?​

Örneğin sebze kızartmak istiyorsunuz. Sebzeleri yıkayıp pişirmeye hazır hale getirdikten sonra bir kağıt havlu yardımıyla fazla sularından arındırın. Güzelce kurutmadan yağa atmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sular yağınızla buluştuğunda patlar ve sıçrar.
Burger King usulü patates kızartması nasıl yapılır?
Sıvı yağı kızdırıp patatesleri yağa aktarın. Kapağı açık halde altın rengi olana kadar kızarttığınız patatesleri kevgirle alıp kağıt havlunun üzerine çıkarın. Yağı süzülen patatesleri tuzlayıp tabağa alın. Kızarmış patatesiniz hazır.
 
Geri
Üst