AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kitir kitir kil biber tursusu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıtır kıtır kıl biber turşusu nasıl yapılır?​

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun.
- Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
- Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün.
- Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.

Kahvaltılık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?​

Kahvaltılık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?
Harika Kahvaltılık Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayalım. İkiye üçe bölelim.
- Derin bir tencereye suyu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyalım, kaynatalım.
- Hemen domatesleri ekleyelim. 1-2 dakika tutalım.
- Turşu hazır.

Biber sallama nasıl yapılır?​

Biber sallama nasıl yapılır?
Yağlı Sallama Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberler iyice yıkanır .
- Uç ve kök kısımları kesilir.
- Şişe içerisine sarımsak ile yerleştirilir.
- Şişe doldukça şişeyi yere vurarak kolaylıkla biberler yerleşiyor.
- En üste maydanozu koyup üzerine tuz, sirke ve yağ döküp şişe kapağı kapatılır.

5 kilo turşuya ne kadar sirke konur?​

5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz) 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)

Sıcak su ile kıl biber turşusu nasıl yapılır?​

Sıcak su ile kıl biber turşusu nasıl yapılır?
1 litrelik cam şişeye biberler araya sarımsak eklenerek basılır. Üzerine sirke, şeker, tuz ilave edilir. En son kaynar su biberlerin üzerini kapatacak kadar ilave edilir ve yeni konserve kapağı ile sıkıca kapatılır. Şişe ters çevrilir.

Aci biber turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Aci biber turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Kabuğunu soyduğumuz sarımsakları 3′ e bölerek biberlerin üzerine koyuyoruz. 1 yemek kaşığı iri salamura tuzu koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyoruz. 1 çay bardağı da üzüm sirkesi koyup kavanozun ağızına gelene kadar içme suyu ekliyoruz. Kavanozları 10 – 15 dakika havasının çıkması için bekletiyoruz.

Kahvaltılık yeşil biber turşusu nasıl yapılır?​

Bir tencereye suyu sirkeyi sarımsağı yapı koyalım altını açalım kaynamaya başlayınca biberleri alalım 4-5 dakika kadar sararıncaya kadar pişirelim domatesleri ekleyelim 5 dakika kadar daha pişirelim. Son olarak maydanozu ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kavanozları dolduralım.

Kıl biberden nasıl kahvaltılık yapılır?​

Kıl biberden nasıl kahvaltılık yapılır?
Tencerede su ,sirke,şeker ve sıvı yağ kaynatılır. Biberler eklenip reni sarana kadar haşlanır. Kavanozlara sularıyla doldurulur ,üzerlerine sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve şeker koyulur. Ağzı sıkıca kapatılıp ters çevirilir. 3 -4 gün sonra yemeğe hazır.

Küçük su şişesine Turşu nasıl yapılır?​

Küçük su şişesine Turşu nasıl yapılır?
Küçük cin biberleri baş kısımlarını temizleyelim, sarımsakları soyalım, şişemizin altına 2- 3 tane atalım. Ve şişemiz dolana kadar yapalım, üst kısmına sarımsak atarak kenara alalım. Sirkemizi, tuzumuzu, limon tuzunu ekleyelim aldığı kadar su ilave edin, iyice çalkalayın, karanlık serin yerde muhafaza ediniz.

5 kiloluk bidona kıl biber turşusu nasıl yapılır?​

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tuzu 1 litre suda eritin.
- 5 kiloluk bidonun dibine limon tozu, nohut ve 1 adat sarımsak dilimliyoruz.
- Ardındam biberleri gelişi güzel bastıra bastıra yerleştiriyoruz .
- Aralara sarımsakları ekliyoruz.
- Üzerine tuzlu suyumuzu döküyoruz.
 
Kıl biber turşusu yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. İşte farklı tariflerde paylaşılan kıl biber turşusu nasıl yapılır konusundaki adımların detaylı açıklamaları:

1. **Kıl Biber Turşusu Tarifi:**
- Sıcak suyun içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
- Biberleri yıkayıp kurulayın ve sarımsaklarla birlikte kavanoza dizin.
- Üzerlerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün.
- Turşuyu yaklaşık 20 gün bekletin.

2. **Kahvaltılık Yağlı Biber Turşusu Tarifi:**
- Biberleri yıkayıp, ikiye veya üçe bölün.
- Derin bir tencerede su, sirke, yağ ve tuzu kaynatın.
- Biberleri ekleyip 1-2 dakika kaynatın.
- Turşuyu hazır hale getirebilirsiniz.

3. **Biber Sallama Tarifi:**
- Biberleri iyice yıkayın ve uç-kök kısımlarını kesin.
- Şişe içine sarımsaklarla birlikte yerleştirin.
- Boşluğu sallayarak biberleri yerleştirin.
- Maydanoz koyup üzerine tuz, sirke ve yağ dökerek kapakla kapatın.

4. **5 Kilo Turşuya Ne Kadar Sirke Konur?**
- Tarifte belirtilen miktarlarla 3 su bardağı üzüm sirkesi kullanılabilir.

5. **Sıcak Su ile Kıl Biber Turşusu Tarifi:**
- Cam şişeye biberleri ve sarımsakları koyun.
- Üzerine sirke, şeker, tuz ekleyin ve kaynar suyu ekleyerek kapatın.

6. **Aci Biber Turşusu Tarifi:**
- Sarımsakları biberlerin üzerine koyun.
- Tuz, şeker, sirke ekleyip su ilave ederek bekletin.

7. **Kahvaltılık Yeşil Biber Turşusu Tarifi:**
- Tencerede sirke, su, sarımsak kaynatın. Biberleri ve domatesleri pişirin.
- Maydanoz ekleyip kavanozlara doldurun.

8. **Kıl Biberden Kahvaltılık Yapımı:**
- Tencerede su, sirke, şeker, yağ kaynatın.
- Biberleri haşlayın, kavanoza doldurun ve bekletin.

9. **Küçük Su Şişesine Turşu Yapımı:**
- Küçük biberleri şişeye koyun, sarımsak ekleyin.
- Sirke, tuz, limon tuzu, su ekleyin ve muhafaza edin.

10. **5 Kilo Bidona Kıl Biber Turşusu Tarifi:**
- Tuzlu suyu hazırlayın.
- Bidona limon tozu, nohut ve sarımsak ekleyin.
- Biberleri bastırarak yerleştirin, aralara sarımsak ekleyin.
- Üzerine tuzlu suyu dökün.

Her bir tarifte turşunun kendine özgü lezzetini ve dokusunu elde etmek için adımları dikkatlice takip etmek önemlidir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst