Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kıtır Ekmekli Kuskus

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kıtır Ekmekli Kuskus Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı kuskus
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıtır ekmekler için:
Bir kaç dilim ufalanmış bayat ekmek
Yarım yemek kaşığı tereyağ

Kıtır Ekmekli Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tenceremize suyumuzu koyuyoruz.
Kaynamaya başladığında içine sıvı yağ ve tuz ek edelim.
Yapışmasını önlemek için yağı burda koyuyoruz.
Kaynayan suyumuza kuskuslarımızı ekleyelim.
10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Aslında suyunu çekecektir.
Denetim edin kuskuslar pişmediyse az sıcak su ek edin.
Bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatın.
2 yemek kaşığı tereyağı tavada eritelim.
Kuskusların içine döküp karıştıralım. Demlenmeye bırakalım.
Öteki tarafta teflon tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyup eritelim.
Ekmekleri ilave edip kızarana kadar kavuralım.
Kızarınca öbür tabağa alın. Birebir tavada kızarıp yanmasınlar.
Servis yapacağınız vakit bir tabağa kuskusları koyun.
Üzerine kıtır ekmeklerden koyalım.
Afiyet olsun.

Kıtır Ekmekli Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst