Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kitaptan yapilan alinti nasil gosterilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.568
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kitaptan yapılan alıntı nasıl gösterilir?​

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Apa da kaynakça nasıl yazılır?​

Apa da kaynakça nasıl yazılır?
Kitaplar “Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

Kitaptan alıntı sözler nasıl yazılır?​

SOYAD Ad, Kitabın Adı, Yayımlayan, Yayım Teri Yayım Yılı. Bu sıralamayla bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Alıntı yapılan metinin birden fazla yazarı olması durumunda ise SOYAD Ad, SOYAD Ad ve SOYAD Ad, Kitabın Adı, Yayımlayan, Yayım Yeri Yayım Yılı. Olarak yazılması gerekmektedir.

Kitaptan alıntı nasıl yapılır örnek?​

Kitaptan alıntı nasıl yapılır örnek?
yazarın soyadı- (ilk adının baş harfi ya da tam adı) adı- yayın tarihi -(altı çizgili ya da eğik, başlığın ilk ilk harfi büyük özel isim yoksa diğerleri küçük harfle yazılır) yapıtın adı- yayın yeri şeklinde yazılır. 2. Birden fazla yazarlı ya da editörlü kitap: Örnek*: Taner, R. ve Bezirci, A. (1997).

Kaynakça da rapor nasıl gösterilir?​

Raporların dipnot gösterim şekli: Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı, Yılı; Numarası, Web Adresi. Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı; Numarası, erişim: Gün Ay Yıl, Web Adresi.

Kaynakça da film nasıl gösterilir?​

Kaynakça da film nasıl gösterilir?
Sinema filmlerinin dipnot gösterim şekli: Yönetmen Adı Soyadı, “Film Adı”, (Yıl; IMDB Adresi, Atıf Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye). Yönetmen Soyadı, “Film Adı”, Atıf Yapılan Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye).

Ödevde kaynak nereye yazılır?​

Tez yazarken de hangi kaynaklardan yararlanıldığının kaynakça olarak yazılması zorunludur. Kaynakça, performans ve proje ödevlerinin son sayfasına yazılmaktadır.
 
Kitaptan yapılan alıntılar genellikle belirtildiği şekilde gösterilir. Alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Eğer tek bir sayfaya gönderme yapılıyorsa "s." kelimesi kullanılırken, birden fazla sayfaya gönderme yapılıyorsa "ss." kelimesi tercih edilir.

Örneğin: "Örnek cümle." (Soyadı, Yayın Tarihi, s. 25)

Kaynakça kısmında ise kitapları yazarken yazarın soyadı, adının baş harfleri, yayın yılı, yapıtın adı ve yayın bilgileri sırasıyla yazılır. Kitap adları genellikle başlık harfinin dışında tamamıyla küçük ve eğik harflerle yazılır.

Örneğin: Soyadı, A. (Yayın Yılı). Kitabın Adı. Yayın Yeri: Yayınevi.

Raporların dipnot gösterim şekline örnek vermek gerekirse; Hazırlayan Adı Soyadı, "Rapor Adı", (Kurum Adı, Yılı; Numarası, Web Adresi) şeklinde olabilir.

Film kaynakları için ise yönetmenin adı soyadı, film adı, yıl ve IMDB adresi gibi bilgiler kullanılarak gösterim yapılabilir.

Ödevlerde veya tez yazarken kaynakların kaynakça olarak belirtilmesi gerekmektedir. Kaynaklar, performans ve proje ödevlerinin genellikle son sayfasına yazılmaktadır. Bu şekilde, yapılan araştırmalara referans verilerek doğru bilgi akışı sağlanmış olur.
 
Geri
Üst