AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kitaplardan alinti cumleler nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kitaplardan alıntı cümleler nasıl yazılır?​

Kitabın başlığını cümle halinde yazın ve yalnızca ilk kelimeyi büyük harfle yazın. Kitabın bir alt başlığı varsa, alt başlığın ilk kelimesini de büyük harfle yazın. “Kitabın başlığı italik olmalıdır. Başlığı ve alt başlığı ayırmak için iki nokta üst üste kullanmanız ve ardından sonuna bir nokta koymanız gerekir.”

Alıntı yaparken nelere dikkat edilmelidir?​

Alıntıları bozmamaya, “olduğu gibi” metninize almaya azami özen göstermelisiniz. Ayrıca kaynakların farklı kısımlarından yapılan alıntılar tek bir alıntıda birleştirilmemelidir. Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır.

Düz yazıda şiir alıntıları hangi noktalama işareti?​

Düz yazıda şiir alıntıları hangi noktalama işareti?
Şiir dizeleri yan yana yazıldığında aralarına öncesi ve sonrasına birer boşluk bırakılarak eğik çizgi (/) konulur. Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak / Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak / O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak / O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Nasıl alıntı yapılır?​

Sözlü veya yazılı anlatımda, başka kişilerin düşüncelerine aynen yer verilmek istendiğinde alıntı yapılır. Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur.

Alıntılama nedir örnekleri?​

Alıntı ne demek örnek? ALINTI: Sözlü ve yazılı anlatımda bir başka yazar ya da şairden aynen aktarılarak kullanılan, yazıda tırnak ya da ayraç (parantez) içinde gösterilen söz, cümle, bölüm. Tırnak içinde gösterilen mısra, Nazım Hikmet Ran’ın “Çankırı Hapishanesinden Mektuplar-2” adlı şiirinden alınmıştır.

Editörlü kitap Kaynakçası nasıl yazılır?​

Editörlü kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.
Kaynakçada makale nasıl yazılır?​
Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?
- Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
- Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
- Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
- Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
- Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları
Tezde ne kadar alıntı yapılır?​
a) En çok 3 satıra kadar olan alıntılar, metnin bir parçası olarak “tırnak” içinde yazılır ve kaynak gösterimi ise parantez içerisinde gösterilir.

APA formatında alıntı nasıl yapılır?​

APA formatında alıntı nasıl yapılır?
APA Formatında Tek Bir Yazardan Nasıl Alıntı Yapılır? Yazarın soyadı cümlede belirtilmişse, eserin yayın yılı her zaman yazar adının hemen arkasına parantez içinde yerleştirilmesi gerekmektedir. Parantez içindeki atıflarda ise yazar adından sonra eserin yayın yılının eklenmesi gerekmektedir. (Wan, 2001).
 
Kitaplardan alıntı cümleler nasıl yazılır?

**"Kitabın başlığı italik olmalıdır. Başlığı ve alt başlığı ayırmak için iki nokta üst üste kullanmanız ve ardından sonuna bir nokta koymanız gerekir: "Alıntı yaparken nelere dikkat edilmelidir?"**

Alıntı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alıntıları bozmamak ve metni olduğu gibi alıntılamaktır. Ayrıca, alıntı yaparken kaynakların farklı kısımlarından yapılan alıntıların tek bir alıntıda birleştirilmemesine özen gösterilmelidir. Alıntılar arasında geçiş ifadeleri ve yorum sözleri eklenerek düzenleme yapılmalıdır.

**"Düz yazıda şiir alıntıları hangi noktalama işareti?**

Şiir dizeleri yan yana yazıldığında aralarına öncesi ve sonrasına birer boşluk bırakılarak eğik çizgi (/) konulur. Örneğin:

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak / Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak / O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak / O benimdir, o benim milletimindir ancak.

**"Nasıl alıntı yapılır?"**

Sözlü veya yazılı anlatımda, başka kişilerin düşüncelerine aynen yer vermek istendiğinde alıntı yapılır. Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapılan kişinin düşünceleri doğrudan aktarılmış olur.

**"Alıntılama nedir örnekleri?"**

Alıntı, sözlü ve yazılı anlatımda başka bir yazar ya da şairden aynen aktarılarak kullanılan, yazıda tırnak ya da ayraç (parantez) içinde gösterilen söz, cümle veya bölüm demektir. Örneğin:

Tırnak içinde gösterilen mısra, Nazım Hikmet Ran’ın “Çankırı Hapishanesinden Mektuplar-2” adlı şiirinden alınmıştır.

Bu alıntılar ve örnekler ışığında kitaplardan alıntı yaparken doğru yöntemlerle hareket ederek yazınızı zenginleştirebilir ve kaynaklarına daha doğru bir şekilde atıf yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst