AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kitap okuma aliskanligi olmayanlar icin hangi kitaplardan baslanmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kitap okuma alışkanlığı olmayanlar için hangi kitaplardan başlanmalı?​

Kitap Okumakla Arası Hiç Olmayan Arkadaşlarınıza Rahatlıkla Tavsiye Edebileceğiniz 23 ‘İlk Kitap’
- Antoine de Saint-Exupery – Küçük Prens.
- 2. Jose Mauro De Vasconcelos – Şeker Portakalı
- 3. Stefan Zweig – Satranç
- 4. J. D.
- Sait Faik Abasıyanık – Lüzumsuz Adam.
- George Orwell – Hayvan Çiftliği.

Kitap okumayı sevdirmek için neler yapabiliriz?​

İşte bir öğretmen ve bir anne olarak, çocuklarda kitap okuma sevgisi geliştirmek adına keşfettiğim 12 etkili yöntem:
- Kitap üzerine derinleşin.
- Sesli kitaplar dinleyin.
- Kitap okumanın sebeplerini konuşun.
- Kelimeler hakkında heyecan yaratın.
- Oğlanların neye ihtiyaç duyduğunu öğrenin.
- Eğitici resimli romanlar okuyun.

Kitap okumak çocuğa ne kazandırır?​

Kitap okumak çocuğa ne kazandırır?
Kitap, çocukların dil becerilerini geliştiren, onları bilişsel, duygusal, ruhsal ve ahlaki açıdan geliştiren en önemli araçtır. Çocuklar kitaplar sayesinde düşünmeyi ve etrafında olan şeyleri sorgulamayı öğrenir. Çocuklarda kitap okumanın belli bir yaşı yoktur.

Osmanlıda çok kitap okuyana ne denir?​

Osmanlıda çok kitap okuyana ne denir?
Ali Püsküllüoğlu’nun Türkçe Sözlük’ünde bibliyofil için kitap dostu, kitaplara düşkün kimse denmiştir.

Çocuklara kitapları nasıl sevdirebiliriz?​

* Evdeki televizyonun üstüne birkaç kitap konulabilir. Televizyon izlemek yerine, kitap okumayı tercih edecek bir aile üyesi olabilir. * İyi aydınlatılmış bir yerde kitap okumak daha kolaydır. Evde çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla oturabilecekleri bir koltuğun bulunduğu özel okuma köşesi oluşturulabilir.

Okuma yapmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?​

1- Doğumdan itibaren ona her gün aralıksız kitap okuyun. 2- Okul öncesi dönemindeki bir çocuğa kitap okurken canlandırmalar yapın. 3- Evinizde çocuk odasına ve salona olmak üzere 2 adet kütüphane yaptırın. 4- Her fırsatta kitap okuyun.

Çocuk kitapları ne işe yarar?​

Çocuk kitapları ne işe yarar?
Erken yaşta kitaplarla tanışan çocukların dil becerilerinin ve kelime hazinelerinin yaşıtlarına göre daha çabuk geliştiği saptanmıştır. Kitap, çocuğun hayal gücünü, yaratıcılığını, sorun çözme yetilerini geliştirir. İyi ve kötüyü kitaplardan öğrenir. Kitaplar, gerçek ile hayal arasındaki köprüyü oluşturur.

Kitap okumak bize ne katar?​

Kitap okumak bize ne katar?
Okuma, düşünceyi besleyip düşünme yeteneğimizi geliştirir ve kelime hazinemizi genişletir. Okuma sayesinde konuşma kabiliyetimiz gelişir, düzgün ve güzel konuşur, güzel yazar hale geliriz. Okuma gaye değil, araçtır. Okumanın sonunda bilgi edinmeli, faydalı şeyler öğrenmelidir.

Kitap Kurtlarina ne denir?​

“Ya Kebikeç!”, asırlarca müstensihler yani yazıcılar tarafından kullanılmış koruyucu bir muskaymış. Rivayete göre kitapları yiyen kurtların bir padişahı varmış. Kebikeç derlemiş bu kurda. Melek olduğu da söylenirmiş bu kurdun.
 
Kitap okuma alışkanlığı olmayanlar için başlangıç olarak önerilen kitapları paylaştığınız için teşekkür ederim. Antoine de Saint-Exupery'in "Küçük Prens," Jose Mauro De Vasconcelos'un "Şeker Portakalı," Stefan Zweig'in "Satranç," J. D. Salinger'in eseri (burada kesiliyor, tam metinde görünmüyor), Sait Faik Abasıyanık'ın "Lüzumsuz Adam" ve George Orwell'in "Hayvan Çiftliği" gibi kitaplar gerçekten hem basit hem de etkileyici hikayeler içerdikleri için kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyen herkes için iyi bir başlangıç olabilir. Bu kitaplar, okumaya merak salmanıza ve edebiyat dünyasına adım atmanıza yardımcı olabilir.

Kitap okumayı sevdirmek için çocuklarla yapılabilecek etkili yöntemleri de paylaştığınız için teşekkür ederim. Kitap üzerine derinleşmek, sesli kitaplar dinlemek, kitap okumanın faydalarını konuşmak, kelime dağarcığını arttırmak gibi yöntemler çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmada oldukça etkili olabilir.

Çocuklara kitapları sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, onların dil becerilerini geliştirmelerini, hayal güçlerini genişletmelerini ve düşünme yeteneklerini artırmalarını sağlar. Aynı zamanda kitaplar aracılığıyla çocuklar, hayal dünyalarını geliştirebilir, duygusal ve ahlaki olarak da olgunlaşabilirler.

Kitap okumanın bireylere ve çocuklara kattığı birçok fayda olduğunu belirttiğiniz için teşekkür ederim. Kitap okumak düşünceyi besler, kelime dağarcığını genişletir, konuşma becerilerini geliştirir, hayal gücünü zenginleştirir ve faydalı bilgiler edinmemizi sağlar.

Son olarak, Osmanlı döneminde çok kitap okuyana "bibliyofil" veya "kitap dostu" denildiğini ve "Ali Püsküllüoğlu'nun Türkçe Sözlük'ünde bu terimlerin kullanıldığını belirttiğiniz için teşekkür ederim. Bu bilgilerin paylaşımı oldukça ilgi çekici. Eğer kitap okumaya yeni başlayan biriyseniz veya çocuklarınıza kitap sevgisini aşılamak istiyorsanız, verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı olacaktır. Herkes için keyifli okumalar dilerim!
 
Geri
Üst