AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kit fazi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kit fazı nedir?​

Acil Aydınlatma Armatürünüzün içerisinde bulunan Acil Aydınlatma Kitinin (EML.U) faz ucunu anahtarlamış olabilirsiniz. Bu uç direk fazdan beslenmelidir. Siz bu ucun enerjisini kestiğinizde Acil Aydınlatma Kiti ortamda elektrik kesintisi olduğunu düşünerek lambayı yakmaya devam eder.

Acil kitli armatür ne demek?​

Acil aydınlatma, normal aydınlatma armatürlerinin herhangi bir sebeple devre dışı kaldığı durumda devreye giren, insanların binayı güvenli bir şekilde terk etmesine yardımcı olan aydınlatma türüdür.

Acil aydınlatma nerelerde kullanılır?​

Acil aydınlatma nerelerde kullanılır?
Mağaza, otopark, ofis, otel, okul, hastane, alışveriş merkezi ve sanayi tesisleri gibi mekanlar bunlardan bazılarıdır. Bu mekanlarda meydana gelen acil bir durumda kimsenin zarar görmemesi ve izdiham gibi olumsuz durumlar ortaya çıkmaması için bu armatürlerin kullanımı oldukça gereklidir.

Kit beslemesi nedir?​

Kit beslemesi nedir?
Acil bir durumun ortaya çıkmasının neden olduğu elektrik kesintilerinde L şebeke fazı devre dışı kalır. Bu durumda Acil Aydınlatma Kiti devreye girer ve anahtarın pozisyonundan bağımsız olarak kite bağlı lambaları ve LED gruplarını yakar. Bunu yaparken bataryadan aldığı elektrik enerjisini kullanır.

Acil durum aydınlatması kaç saat?​

Aydınlatma Süresi -Acil durum aydınlatması normal aydınlatmanın kesilmesi durumunda en az bir saat süreyle sağIanmalıdır. -Acil durum calışma süresi kullanici yükü 100 den fazla oIduğu takdirde 2 saat, -500 den fazla olduğu takdirde 3 saat olmalıdır.

Yönlendirme aydınlatması nedir?​

Akıllı yönlendirme aydınlatması sistemi ile, işaret ışıklarını trafik sıkışıklığını azaltacak, acil bir durumda hızlı ve rahat çıkış yönlendirmesi sağlayacak şekilde kararmak, yanıp sönmek, sırayla yanmak ve renk değiştirmek üzere programlayabilirsiniz.

Acil durum aydınlatması en az kaç dakika?​

Acil durum aydınlatması en az kaç dakika?
(3) Acil durum aydınlatmasının normal aydınlatmanın kesilmesi hâlinde en az 60 dakika süreyle sağlanması şarttır. Acil durum çalışma süresinin kullanıcı yükü 200’den fazla olduğu takdirde en az 120 dakika olması gerekir.

Acil aydınlatma kaç lüx olmalı?​

Acil aydınlatma kaç lüx olmalı?
En az aydınlatma değerleri ; 1-) Çıkış yollarında; yatay eksende 1m yükseklikte en az 5 lux 2-) Kolaylıkla panik olunabilecek olanlarda en az 2 lux 3-) Yüksek risk taşıyan alanlarda 15 lux’ten en az olmamak üzere genel aydınlatmaların %10’u olmalıdır.

Acil durum yönlendirmesi nedir?​

Acil durum yönlendirmesi ise; birden fazla çıkışı olan büyük binalarda acil durum halinde ya da olası tehlikelerde çıkışlara kolay ve hızlı ulaşımın sağlanabilmesi için kullanılan acil durum yönlendirmeleridir.

EN 1838 nedir?​

EN 1838 standardı acil aydınlatmayı aşağıdaki gibi sınıflandırmaktadır. Acil bir durum olmadan yaşanan elektrik kesintilerinde normal çalışmaların devamı için öngörülen bir aydınlatma türüdür. Bu tür aydınlatma acil durum kaçış senaryolarına dâhil edilmez.

Depolar için aydınlatma kaç lüx?​

Depolar için aydınlatma kaç lüx?
Depolarda genel itibariyle 100 lüks aydınlatma seviyesi yeterli görülse de, deponun kullanım şekli ve alanına göre ihtiyaç değişmektedir. Mesela, küçük ürünlerin depolandığı alanlarda ürünlerinin tanınmasını sağlamak için 200 lüks aydınlatma seviyesine ihtiyaç duyulabilir.

Ofis Aydinlatmasi kac Lux?​

Ofis Aydinlatmasi kac Lux?
Normal ofis ortamları için 350 – 550 lux aydınlatma seviyeleri kabul edilebilir seçenektir.

Hangi binalarda acil durum aydınlatma sistemi yapılması mecburidir?​

Eğer binanız aşağıdaki belirtilenlerden birine uyuyorsa acil durum aydınlatması bulunmalıdır.
- Hastaneler ve huzur evleri.
- Eğitim amaçlı binalar.
- Kullanıcı yükü 200’den fazla olan bütün binalar.
- Zemin seviyesinin altında 50 veya daha fazla kullanıcısı olan binalar.
- Penceresiz binalar.
- Otel, motel ve yatakhaneler.

Acil Yönlendirme ve aydınlatma armatürlerinin yerleşiminde dikkat edilmesi gereken özellikler nelerdir?​

Ana Çıkış Kapısının Üzerinde: Ana çıkış kapısının üzerinde yönlendirme işareti olmalıdır. Çıkış yolu üzerinde bulunan diğer kapıların üzerinde de yönlendirme işareti olmalıdır. Montaj yükseklikleri en fazla 2.5 metre olmalıdır.

Üretim alanı kaç lux olmalı?​

Üretim alanı kaç lux olmalı?
( f ) : Tesislerin aydınlık seviyesi en az 60 lüx olmalıdır…. n EK.1 4/7 Aydınlatılması gereken acil çıkış yolları ve kapılarında elektrik kesilmesi halinde yeterli aydınlatmayı sağlayacak yedek aydınlatma sistemi bulunacaktır. n EK.1 8/1 İşyerlerinin gün ışığıyla yeter derecede aydınlatılmış olması esastır.
 
Kit fazı, acil aydınlatma sistemlerinde bulunan acil aydınlatma kitinin faz ucunu belirtmektedir. Bu faz ucu doğrudan fazdan beslenmelidir ve kesildiğinde acil aydınlatma kitinin ortamda elektrik kesintisi olduğunu düşünerek lambayı yakmaya devam etmesini sağlar.

Acil kitli armatür, normal aydınlatma armatürlerinin devre dışı kaldığı durumlarda devreye giren ve binanın güvenli bir şekilde terk edilmesine yardımcı olan aydınlatma türüdür. Genellikle mağazalar, otoparklar, ofisler, oteller, okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri ve sanayi tesislerinde kullanılmaktadır.

Kit beslemesi ise acil durumda ortaya çıkan elektrik kesintilerinde L şeklindeki fazın devre dışı kalması durumunda devreye giren acil aydınlatma kiti tarafından sağlanan enerji türünü ifade eder. Bu durumda kiti besleyen bataryadan alınan elektrik enerjisi kullanılarak lambaları ve LED gruplarını yakar.

Acil durum aydınlatması, normal aydınlatmanın kesildiği durumlarda en az belirli bir süre boyunca aydınlatılmasını sağlar. Bu süre genellikle en az bir saat olmalıdır, ancak kullanıcı yüküne bağlı olarak 2 saate veya 3 saate kadar çıkabilir.

Acil durum aydınlatmasının belirli bir lüks değeri olması gerekmektedir. Çıkış yollarında en az 5 lux, panik olunabilecek alanlarda en az 2 lux ve yüksek risk taşıyan alanlarda ise en az 15 lux olmalıdır.

Üretim alanı için ise tesislerin aydınlık seviyesinin en az 60 lüks olması gerekmektedir. Ayrıca acil çıkış yolları ve kapılarında elektrik kesilmesi durumunda yedek aydınlatma sistemleri bulunmalıdır.

Acil durum aydınlatma sistemi mecburidir:
- Hastaneler ve huzur evleri.
- Eğitim amaçlı binalar.
- Kullanıcı yükü 200'den fazla olan binalar.
- Zemin seviyesinin altında 50 veya daha fazla kullanıcısı olan binalar.
- Penceresiz binalar.
- Otel, motel ve yatakhaneler gibi mekanlarda.
 
Geri
Üst