- Konu Yazar
- #1
Kişniş neden kötü kokar?
Kişnişe geri gelecek olursak, kişnişin kokusunu yaratan bir kaç aldehit bulunmakta ve bunlardan birisi sabun yapımında kullanıyor. Yani bazı kişilere sabun gibi kokması ve tatmasının nedenlerinden birisi içinde barındırdığı aldehitlerden birisinin hali hazırda sabun yapımında kullanılıyor olması.Kişniş sevmek genetik mi?
Kişniş ve çeşitlerinden hoşlanıp hoşlanmama durumunun yalnızca ’u genetik çeşitlilikle açıklanabiliyor. Bu yüzden bazı insanlar genetik olarak otların kokusundan nefret etmeye yatkın olmalarına rağmen, daha sonraları ondan keyif almaya başlayabiliyor.Maydanoz, kişnişe benzerliğiyle bilinir ve zaman zaman karıştırılabilir. Kişnişin tadını en iyi şekilde taklit etmesini istiyorsanız, maydanozun üzerine toz fesleğen ve toz kekik eklenmesi önerilir. Ayrıca limon suyu da ekleyerekaynı tadı elde edebilirsiniz.
Kişnişin diğer adı nedir?
Kişnişin diğer adı nedir?Kişniş, kinzi ya da aşotu, maydanozgiller familyasından, yaprakları maydanozu andıran, 20-60 santimetre yüksekliğinde, tüysüz, bir yıllık ve otsu bir bitkidir. Bu bitkinin baharat olarak kullanılan kurutulmuş meyvesi veya tohumuna da kişniş adı verilir.
Kişniş ne için kullanılır?
Kişniş ne için kullanılır?Soslara, makarnalara ve yoğurtlu çorbalara da kullanılan taze kişniş, ayrıca kişniş salatası olarak da tüketilebilir. Turşularda, hamur işlerinde, körili soslarda ve tavuk yemeklerinde de kişniş bolca tercih edilir. Hamburger ve hatta sakatat yemeklerine de oldukça yakışır.