Kışlık Yazlık Vişve Suyu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kışlık Yazlık Vişve Suyu Tanımı İçin Materyaller
1 kilogram vişne
1 su bardağı toz şeker
2 tane karanfil
2 kg su (10 su bardağı)

Kışlık Yazlık Vişve Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Vişnelerin yaprakları ve sapları temizlenir güzelce yıkanır büyükçe bir tencereye konur üzerine, su ek edilir kaynamaya bırakılır.
15 dakika kaynadıktan sonra 2 tane karanfil ve 1 su bardağı şeker ilave edilir tatlı seviyorsanız şeker oranınızı arttırabilirsiniz ekşi seviyorsanız yarım limonu kabuğu ile birlikte ek edebilirsiniz (Bazı vişneler tatlı kimileri da çok ekşi olabiliyor)
10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra bu ortada üzerinde köpük oluşursa onları da alın konserve kavanozlarımızı kaynamakta olan vişne suyuyla doldurun.
Hiç kullanılmamış yeni kapakla iki tık sola sonra sıkıca sağa çevirerek kapaklarımızı kapatıp 24 saat yerinden kıpırdatmıyoruz ya da güzelce soğuyana kadar bekliyoruz.
Bir iki sene ışık almayan bir yerde koruma edersek, bozulmadan saklıyoruz istek ettiğiniz vakit açarak afiyetle kullanıyoruz.
Not: İçine tanelerinden atarsak komposto olarak da pilavların, makarnanın, böreklerin yanında kasede yada bardakta servis edebilirsiniz

Not: İstediğiniz, sevdiğiniz her türlü meyve ile bu ölçülerde hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst