AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kislik Taze Fasulye tursusu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kışlık Taze Fasulye turşusu nasıl yapılır?​

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
- Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
- Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.
Islatmadan kuru fasulye nasıl pişirilir?
TARİF:
- Önce kuru fasulyeleri bir tencereye boşaltın.
- Üzerine çok çok geçecek şekilde su koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynatmaya başlayın.
- Su kaynayınca 5 dakika daha bekletin. Sonra ocağın altını kapatın. 40-45 dakika kadar bekletin.
Buzlukta fasulye yemeği nasıl yapılır?
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.

Çıtır çıtır taze fasulye turşusu nasıl kurulur?​

Kıtır Kıtır Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri ayıklayalım yıkayalım tencerede kaynayan suya atıp bir iki tür çevirelim.
- 3 dakika sonra kevgirle alıp soğuk su dolu leğene alalım oradan da bir süzgece alalım.
- 1 litrelik kavanoza diklemesine dizelim.
- Dizerken 3 diş sarımsak atalım dizmeye devam edelim.
Haşlamadan fasulye turşusu olur mu?
Fazla haşlanırsa turşu erken olgunlaşıp eriyebilir, hiç haşlanmazsa fasulye turşusunun olması için daha uzun süre beklemek gerekir. Ayrıca fasulye turşusu haşlamadan yapılması fasulyenin çiğ olarak yenilmesi durumuna yol açacağından bazı uzmanlarca sakıncalı görülmektedir.
Giresun usulü fasulye turşusu nasıl yapılır?
Önce turşumuzu hazırlıyoruz fasulyeleri haşlıyoruz çok değil ama kaynayan suya atıyoruz 1 dakika haşlıyoruz sonra altını üstüne çeviriyoruz, karıştırıyoruz yani 1 dakika da öyle haşlıyoruz, yüksek ateşte ama fasulyelerin rengi yeşil kalmalı sonra bir kevgir yardımıyla temiz bir bezin üstüne alıyoruz soğutuyoruz …
Fasulyenin tam vakti gelmiş, kışlıklar için hazırlıklar başlamışken küçük kalan fasulyeleri ayırarak enfes, kolay bir turşu yapabilirsiniz. Sıcak suyla haşladığınız turşu suyunda önce fasulyelerin haşlayıp, biraz ılındıktan sonra da bu su ile turşu kurmak yeterli olacaktır.
 
Geri
Üst