AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kislik seftali kompostosu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kışlık şeftali kompostosu nasıl yapılır?​

Şeftali Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri bol suda yıkayın ve soyun.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
- Suyun içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Nektarin konservesi nasıl yapılır?​

Nektarin konservesi nasıl yapılır?
Konserve Şeftali Nektarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftaliler güzelce yıkanır çekirdekleri temizlenir.
- Şeftaliler derim bir tencereye alınır.
- Kaynadıktan sonra orta ateşe alınır ve şeftaliler yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen şeftaliler pürüzsüz hal alana kadar blendırdan geçirilir.

Kışlık şeftali püresi nasıl yapılır?​

Kışlık şeftali püresi nasıl yapılır?
Bebekler İçin Kışlık Şeftali Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın be pişirin sonra blender ile püre haline getirin.
- Buzluk poşetine koyup dondurmaya hazır.

Kavanozda meyve suyu nasıl yapılır?​

1 kase erik için 2 kase su şeklinde ölçüyorum. tencereye koyuyorum ve suyu çıkıp yumuşayana kadar pişiriyorum. Sonrasında süzüp tekrar tencereye alıyorum ve damak tadımıza şeker ekleyip tekrar kaynatıyorum ve kaynak halde 1 litrelik kavanozlara pay edip ters çeviriyorum. İşte bu kadar.

Şeftali kompostosu ne kadar Kaynamalı?​

Şeftali kompostosu ne kadar Kaynamalı?
Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır?
- Şeftalinin kabuklarını soyup 2. 5 litre suyun içine şekeri ve karanfili de ilave edip ocağa alıyoruz ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- 5 dakika da dinlendirip kabukları süzüp tencereyi ocağın üzerine alıyoruz.

Kışlık nektarı nasıl yapılır?​

Kışlık nektarı nasıl yapılır?
🎀 Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz. İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
Nektarin nasıl muhafaza edilir?​
Nektarinin mevsimi ve saklanması Nektarin saklanmak istendiğinde önce yıkanır ve kurulanır. İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılan meyve, küçük parçalar halinde dilimlenerek buzdolabı poşetlerine konur ve derin dondurucuda veya buzlukta saklanabilir.

Şeftali buzluğa atılır mi?​

Şeftali buzluğa atılır mi?
Kışın isterseniz tatlının üzerinde isterseniz de hoşaf olarak yada reçel hazırlayabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını soyunuz. İstediğiniz boyutta dilimleyiniz. Poşetlere koyup derin dondurucuya koyunuz.

Şeftalili kavanoz maması nasıl yapılır?​

Şeftalili kavanoz maması nasıl yapılır?
Şeftali ve muzu cam rende de rendeleyelim. İrmiğin üzerine ekleyip 2, 3 tur çevirip, kapatalım. Bebeğinize hemen sunacaksanız ılıyınca tarçın, ceviz ekleyip verebilirsiniz. Daha sonra vermek isterseniz, kavanozu ve kavanoz kapağını kaynatın.

Kışlık şeftali kompostosu yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım kışlık şeftali kompostosu yapımı:

Malzemeler:
- 8 adet şeftali
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3-4 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
1. Şeftalileri bol suyla yıkayıp soyun ve dilimleyin.
2. Derin bir tencereye suyu ve toz şekeri alın, karıştırın.
3. Tencereye karanfil ve çubuk tarçını ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın.
4. Kaynamaya başladıktan sonra şeftali dilimlerini tencereye ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
5. Şeftaliler yumuşayıp komposto kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
6. Servis yaparken dilerseniz soğuyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun! 🍑

Geri