Kışlık Menemen Tanımı İçin Materyaller
10 kilo domates
1 kilo biber
2-3 yemek kaşığı tuz
Kışlık Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle domateslerimizi sıcak su dolu bir kapta 20 dakika bekletelim. Bu usulle domatesin kabuğunun kolay soyulması için yıkadıktan sonra bir kabın içine sıcak su koyup domatesleri alıyoruz.
Domateslerimizin kabuğunu soyuyoruz küp küp doğruyoruz.
Biberlerinde çekirdeklerini alıyoruz.
Büyük bir tencereye evvel küp küp doğradığımız domateslerimizi alıyoruz.
Kaynatmaya başlıyoruz.
Biraz kaynamaya başladıktan sonra biberlerimizi ve tuzumuzu atıyoruz.
Konserve şişelerimizi alıp ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.
Sonrasında karşıt çevirip 1 gece bekletiyoruz. Menemenlerimiz hazır
güneş görmeyen bir dolapta koruma ediyoruz. Yemek istediğimizde kapağını açıp ısıtıp tüketiyoruz. deneyen herkesin ellerine sıhhat. Dipnot: tuz ayarı herkesin farklı olabilir. Domatesin büyüklüğüne nazaran 1 kilo domates 1 kavanoza eş geliyor. Bu formülle benim 8 kavanoz menemenim oldu.
10 kilo domates
1 kilo biber
2-3 yemek kaşığı tuz
Kışlık Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle domateslerimizi sıcak su dolu bir kapta 20 dakika bekletelim. Bu usulle domatesin kabuğunun kolay soyulması için yıkadıktan sonra bir kabın içine sıcak su koyup domatesleri alıyoruz.
Domateslerimizin kabuğunu soyuyoruz küp küp doğruyoruz.
Biberlerinde çekirdeklerini alıyoruz.
Büyük bir tencereye evvel küp küp doğradığımız domateslerimizi alıyoruz.
Kaynatmaya başlıyoruz.
Biraz kaynamaya başladıktan sonra biberlerimizi ve tuzumuzu atıyoruz.
Konserve şişelerimizi alıp ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.
Sonrasında karşıt çevirip 1 gece bekletiyoruz. Menemenlerimiz hazır
güneş görmeyen bir dolapta koruma ediyoruz. Yemek istediğimizde kapağını açıp ısıtıp tüketiyoruz. deneyen herkesin ellerine sıhhat. Dipnot: tuz ayarı herkesin farklı olabilir. Domatesin büyüklüğüne nazaran 1 kilo domates 1 kavanoza eş geliyor. Bu formülle benim 8 kavanoz menemenim oldu.