- Konu Yazar
- #1
Kışlık Menemen Ne Kadar Kaynatılır? sorusu, kış aylarında tüketilen bu lezzetli yemeğin hazırlanma süresini merak edenler için önemlidir. Kışlık menemen tarifi için öncelikle taze sebzeleri doğrayıp tavada kavurun. Ardından kaynamış su ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte pişirirken zamanı iyi ayarlamak önemlidir. Menemenin lezzetini artırmak için içine tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakika kaynatıldıktan sonra menemeniniz hazır olacaktır. Bu süre, sebzelerin yumuşaması ve lezzetlerin birbirine karışması için yeterlidir. Artık kış aylarında bu enfes menemeni afiyetle tüketebilirsiniz.
İçindekiler
Kışlık Menemen Ne Kadar Kaynatılır?
Kışlık menemen hazırlamak için öncelikle kaç kişilik bir tarif yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Ardından kullanacağınız malzemeleri belirleyebilirsiniz. Genellikle 4 kişilik bir menemen için 4 adet domates, 4 adet biber, 1 adet soğan, 4 adet yumurta, tuz ve kırmızı pul biber kullanılır.Menemeni kaynatmak için öncelikle tencereyi ocağa alın ve içerisine az miktarda sıvı yağ ekleyin. Sonra soğanı doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun. Ardından biberleri doğrayıp tencereye ekleyin ve bir süre daha kavurun. Son olarak domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuz ve kırmızı pul biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte menemeni kaynamaya bırakın. Menemenin kaynama süresi genellikle 15-20 dakika arasında değişir. Ancak isteğe bağlı olarak daha uzun süre kaynatarak daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Kaynayan menemenin üzerine yumurtaları kırın ve karıştırmadan tencerenin kapağını tekrar kapatın. Yumurtaların pişmesi için menemeni 5-10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Yumurtaların piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan alabilir ve sıcak servis yapabilirsiniz.
Kışlık Menemen Ne Kadar Kaynatılır?
Kışlık Menemen pişirmek için sebzeler ortalama 10 dakika kaynatılır. |
Soğan ve biberlerin rendelenmesi menemenin lezzetini artırır. |
Menemenin içerisine kullanılan domateslerin kabuğu soyulmalıdır. |
Menemenin içerisine tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatlar eklenir. |
Menemenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis yapılabilir. |
Kışlık Menemen yaparken sebzeler 10 dakika kaynatılır.
Soğan ve biberler rendelenerek menemenin lezzeti artırılır.
Menemenin içerisindeki domateslerin kabukları soyulmalıdır.
Menemene tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatlar eklenir.
Menemenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis yapılabilir.