AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kiskanclik krizi nasil atlatilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıskançlık krizi nasıl atlatılır?​

Kıskançlıkla baş edebilmek için kendinize güvenin, kendinize olan güveninizi arttırın, bu konuda eğitimler alabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Kıskançlığı yenmek zordur ve zaman alır. Kendinize zaman tanıyın. Her zaman sizden daha başarılı insanlar olacaktır.

Hasetten kurtulmak için ne yapmalıyız?​

Günümüzde toplumun kanayan yaralarından olan haset ve kıskançlık hastalığından kurtulmak için, Allah’ın insanlara verdiği rızka, O’nun taksimine razı olmak ve diğer Müslümanları kardeş kabul ederek onların sahip olduğu nimetler için mutluluk duymak gerekir.
Aşırı kıskançlık ilaç tedavisi ve psikoterapi ile tedavi edilebilir. İlişkilerde çiftlerin birbirine güven duyması, iletişime açık olması ve empatiyi gündemde tutması kıskançlığı kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir.
Haset eden kişi nasıl anlaşılır?
Aşağıdaki 12 işaret çevrenizdeki kıskanç insanları bulmanızda size yardımcı olacaktır:
- Taklit.
- Sahte iltifatlar.
- Başarılarınız küçümsenir.
- Hatalarınız onları mutlu eder.
- İyi gün dostu değillerdir.
- Onların gözünde siz bir rakipsiniz.
- Dedikoducudurlar.
- Yaptığınız her şeyde bir kusur bulmada üstlerine yoktur.
Bir insan neden kıskanır?
Kıskançlık genellikle toplumda bir sevgi göstergesi olarak görülmektedir Sevgi dolayısıyla olduğu durumlar olsa da kıskançlık genellikle kaybetme korkusu, sahip olma isteği, kendinde olmayana istek ve özlem duyma gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Kıskançlık, bir aşamaya kadar normal sayılabilecek bir duygudur.

İnsan eşine neden güvenmez?​

Evlilik ilişkisinde güven bunalımını hortlatan önemli etkenlerden biri duygu ve düşüncelerin paylaşılamamasıdır. Yani açık iletişim yokluğu. Bu durumda birbirlerine ikili mesajlar vermeleri kaçınılmaz olup bu da güvensizliğe güvensizlikte kıskançlık duygusuna neden olur.

Aşırı kıskançlık neden olur?​

Kıskançlığın nedenleri şöyledir; Bireylerin, karşılarındaki kişiye güvenmemesi. Güven sorunu, bir olay veya bireylerin bir sorun olmaksızın kişilik özelliği sonucunda ortaya çıkmaktadır. Aldatılma, kıskançlık duygusunun aşırı uçlarda yaşanmasına sebep olan travmatik olaylardan bir tanesidir.
Othello sendromu, kişinin hayatını önemli derecede etkileyebilen sanrılı bir rahatsızlıktır. Bu sendrom bazen sanrılı, patolojik veya hastalıklı kıskançlık olarak da adlandırılır. Othello sendromunda kişi mantıklı temellere dayanmayan düşüncelere sahip olur ve bu düşünceler zaman içerisinde paranoyaya dönüşebilir.
 
Geri
Üst